Momó Rádió felnőtteknek

A boldog gyerekekért, és a boldog felnőttekért.

Manó Mesélő Programajánlat könyvesboltoknak, könyvtáraknak.

     A Momó Rádió egyik fő célja, hogy divatossá, és érdekessé tegye az olvasást.

Mert minél több gyerek szereti meg az olvasást, annál értékesebb, intelligensebb generáció nő fel, akik rendszeres látogatói lesznek a könyvesboltoknak, könyvtáraknak.

Ennek a célnak az elérésében szeretne a Momó Rádió segíteni, a következő programmal:

 

Manó Mesélő

1. Az előre meghirdetett programra megérkeznek a gyerekek a szüleikkel. A gyerekek választanak egy mesekönyvet a könyvesbolt polcairól.

2. Helyet foglalnak körben párnákon a gyerekek, és én felolvasom a kiválasztott könyv első fejezetét. Ha túl rövid a fejezet, akkor többet is lehet. (kb. 10-15 perc.)

3. A gyerekek olvasás közben rajzolhatnak az olvasott meséről. Ezeket a rajzokat, aztán én kiteszem a Momó Rádió honlapjának galériájába, a könyv címével, a rajz készítőjének a nevével, és egy linkkel a könyvesbolthoz, ahol megvásárolható. (ha van weboldala, vagy webáruháza) Így később is van lehetőségük a könyv megvásárlására. Ugyanis amikor megnézik a rajzukat, ott láthatják a könyv címét is! Eszükbe jut a mesehallgatás élménye, így már érzelmileg is közelebb kerülnek a könyvhöz. ( Üres lapot, és színes ceruzát a Momó Rádió visz, a könyvesboltnak csak egy széket, és párnákat kell biztosítania.)

4. Pár perc beszélgetés az olvasottakról. Kis rávezetés a vásárlásra. (Ki olvasta már a könyvet, mi a véleményük a hallottakról, szívesen végigolvasnák-e az egész könyvet, vannak-e benne képek, ki írta, mennyi idős gyerekeknek való. Egyéb kérdések megválaszolása. )

5. Jöhet a  következő könyv, a következő rajz, és a beszélgetés. 1 óra alatt kb. 3 könyvet tudunk megbeszélni.

6. A program végén, minden kisgyerek kap egy Momó Rádiós matricás könyvjelzőt, egy színező lapot, valamint egy Momó Rádiós hűtőmágnest. A szülőktől pedig e-mail címeket gyűjtünk össze, hogy a következő alkalomról is tudomást szerezzenek. Valamint, később  véleményt is írhatnak a könyvről, amit megvásárolnak, ezt később is fel lehet használni.
Itt esetleg a könyvesbolt, adhat kedvezményt a felolvasott könyvek árából, így ösztönözve a vásárlást. (Ez szabadon választható, de egyéb akcióról is adhat információt.Pl: törzsvásárlói kártya Stb…)

 

Miért jó ez a könyvesboltnak?

     A Momó Rádió a honlapján, a facebook oldalán, twitteren, és a hírlevelében is hirdeti a programot. A könyvesbolt, is hirdetheti, saját csatornáin. (plakát, weboldal, hírlevél, stb….)
A Momó Rádió honlapján összegyűjti a könyvesboltok listáját, hogy az olvasni szerető emberek könnyebben megtalálják az üzleteket.
http://felnotteknek.momoradio.hu/uzletek/

Így olyan emberek is eljutnak a könyvesboltba, akik egyébként nem is tudnak a létezéséről.

 

     A szülők, és a gyerekek, jobban megismerhetik a boltban kapható könyveket, (annak stílusát, tartalmát ) és mivel élő személy ajánlja nekik, így könnyebben vásárolnak.
Ha esetleg a könyvesbolt olyan kicsi, hogy nem alkalmas a program megrendezésére, jó idő esetén, ki lehet költözni a bolt elé. Így a járókelők is hallgathatnak egy kis mesét, vagy történetet, és felfigyelnek a könyvesboltra.
Ha a könyvesboltban kapható a Hechlovszky Krisztina: Momó és a manótitok, vagy a Momó a kastélyban, úgy azt igény esetén szívesen dedikálom.  http://momoradio.hu/ajandekba/

Miért jó ez a szülőnek és a gyerekeknek?

     A szülő, olyan könyvet vehet gyermekének, amit kicsit jobban megismer, mint a könyv hátlapján lévő ajánló. Egy ingyenes programra viheti el gyermekét, ami még ráadásul hasznos is. A gyerek pedig megismerkedik a könyvekkel, és  a könyvesbolttal.
Tapasztalatom szerint, kevés gyerek jár könyvesboltokba. Így egyrészt már nem lesz neki idegen ez a környezet. Másrészt látja, hogy mennyi ember szereti a könyveket, és az olvasást, ezzel is ösztönözni tudjuk. Belőlük olvasó felnőttek lesznek, akik a kellemes élmény miatt, szívesen járnak majd könyvesboltba.

Miért jó ez a Momó Rádiónak?

     A Momó Rádió, szeretné, ha egy emberibb generáció nőne fel! Hitünk szerint, az ehhez vezető egyik út, az olasás.
A Momó Rádió, így kapcsolatba kerül a könyvesboltokkal, a gyerekekkel, és több hallgatót is szerezhet.
A Momó Rádió szeretné, ha a plakátja kikerülne a könyvesboltba, és ha van a könyvesboltnak honlapja, akkor oda kikerülne a bannere.
A Manó Mesélő program ára óránként Bruttó 3000.- Ft.
Erről természetesen számlát is adok.

     A könyvesbolt vezetője dönti el, hány órát szeretne megrendelni.
Kérem, hogy a Manó Mesélő program megrendelését a következő e-mail címre küldje el:
anni@momoradio.hu

     A Manó Mesélő program rendelésének teljesítése az e-mailek beérkezési sorrendjében történik!
Amennyiben van rá igény, úgy szívesen vállalok felnőtteknek is felolvasó órákat, szabadon választott könyvekből.

Manó mesélő programok:

gyemekprogram_mammut2

Vélemény, hozzászólás?

Momó Rádió felnőtteknek © 2015 Frontier Theme