Momó Rádió felnőtteknek

A boldog gyerekekért, és a boldog felnőttekért.

Interjú Major Eszterrel

A XXV. Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából bemutatásra kerültek az Évszakok c. nagysikerű kötet megzenésített versei.

Major Eszter a Napraforgó Könyvkiadó kérésére a dalszövegírásból tekintett ki a gyerekversek irányába, és azóta Kecskés Anna illusztrátorral alkotott Évszakok c. verses leporelló-sorozata már a harmadik évszaknál és a hatodik könyvnél jár.

A kedves, humoros, könnyen memorizálható versek most új formát öltöttek, hiszen a főleg Szlovákiában alkotó, elismert zeneszerző, Dusík Gábor, és az X-Faktorban feltűnt Bereznay Dani segítségével életre keltek és gyerekdalként szólaltak meg a lelkes közönség előtt.

A hallgatóság soraiban ülő gyerekek könnyen megjegyezték a dalok szövegét, és egy-két ismétlés után már Danival és Eszterrel dúdolták az olyan tavaszi témákról írt verseket, mint a fák rügyezése, a madárcsicsergés vagy a biciklizés.

Az éneklést jó hangulatú beszélgetések kötötték össze, a legbátrabb gyerekek pedig maguk is előadhatták a frissen megtanult tavaszi dalokat.

 

Interjú Major Eszterrel

Hogy született meg a megzenésítésről az ötlet?

Igazából ez sok véletlen egybeesésnek köszönhető. Pár hónapja fogalmazódott meg ez a gondolat baráti körben, és ezzel szinte egy időben a kiadó is felvetette, hogy milyen jó lenne megzenésíteni egy-két verset. Aztán már minden ment magától. Úgy néz ki, hogy a zene lépten-nyomon követ.

 

Egyelőre csak pár dalt mutattatok be, terveztek több verset is megzenésíteni?

Igen, azon dolgozunk, hogy nyáron egy lemezt tudjuk készíteni a gyerekeknek.

Sorban készülnek az új dalok,

tavasziak, nyáriak, téliek,

és alig várom, hogy az őszi leporellók is megjelenjenek.

 

Tehát már készen is vannak az őszi versek?

Igen, mindig előre kell dolgoznom körülbelül fél évvel.

Ez nem mindig könnyű, egy teljesen másik évszakhoz jól jön a képzelőerő.

A nyári verseket télen, az ősziket pedig tavasszal írtam, és éppen most készülnek hozzá az illusztrációk.

 

Milyen együtt dolgozni már egy éve Kecskés Annával?

Anna egy csodálatos ember, örülök, hogy egymásra találtunk.

Annak ellenére, hogy ő Londonban él és főleg emailben és chaten kommunikálunk, úgy érzem, hogy nagyon jó barátok lettünk.

 

Milyen terveid vannak még? Esetleg gondolkodtál más témájú verseken, meseíráson is?

Épp a második gyerekemet várom, úgyhogy miközben élvezem az élet minden pillanatát, gyűjtöm az ezzel kapcsolatos verstémákat is.

Meseíráson eddig még nem gondolkodtam, de egyre jobban szeretek gyerekeknek írni és egyre több az inspiráció is, úgyhogy ez sem lehetetlen.

Idén lezárul egy korszak, hiszen az őszi leporellókkal együtt már mind a négy évszak kikerül a kezem közül. Karácsonyra a kiadó pedig egy izgalmas ünnepi csomaggal készül majd a kis könyvekből, ezt is nagyon várom.

Vélemény, hozzászólás?

Momó Rádió felnőtteknek © 2015 Frontier Theme