Momó Rádió felnőtteknek

A boldog gyerekekért, és a boldog felnőttekért.

Megkérdeztük a legilletékesebbeket: Milyen a jó óvó néni?

MINDIG kedves, MINDIG türelmes, MINDIG aranyos, MINDIG vannak jó ötletei, MINDIG vigyáz ránk, MINDIG erős, MINDIG bátor, MINDIG okos, MINDIG szép, MINDIG érdekes dolgokat talál ki nekünk, MINDIG jókedvű, MINDIG mosolygós

hm…..

 

 

Megkérdeztük a szülőket is

Milyen a jó óvó néni?

MINDIG oda figyel, MINDIG vigyáz a gyerek testi épségére, MINDIG tesz róla, hogy érvényesüljön az igazság, MINDIG vigyáz arra, hogy senki ne legyen magányos, MINDIG pozitív a kisugárzása, MINDIG derűs, jókedvű, MINDIG a legjobbat kínálja a gyerekeknek, MINDIG magas színvonalon tanít, MINDIG a helyzet magaslatán áll.

hm….

 

Megkérdeztük a vezető óvónőt is

Milyen a jó óvó néni?

MINDIG naprakész, MINDIG felkészült, MINDIG energikus, MINDIG ismeri a törvényi hátteret és a módszertanokat, MINDIG példamutató, MINDIG eredményes, MINDIG alapos és gondos, MINDIG türelmes és igazságos. hm…

Ez szép! Csodálatos, hogy ennek a sok kívánalomnak mindegyiknek megfelelsz és biztos vagyok benne, hogy csak töredékét soroltuk fel itt annak, amit elvárnak Tőled, és amit meg is oldasz.

 

De tényleg tudod ezt MINDIG?

Nincs néha rossz napod? Nem vagy néha fáradtabb? Nem fordul elő néha, hogy rosszul aludtál, fáj a fejed, elrontottad a gyomrod? Nincs olyan néha, hogy nem tudod kizárni a családi problémáidat? Tudod függetleníteni a gondolataidat attól, ha otthon beteg a gyermeked? Nem vagy néha nyűgös és nyugtalan?  Nem szorul néha a lelked támogatásra, erősítésre? Nem nyomja rá a bélyegét néha az egész napodra egy szülő beszólása, megjegyzése?  Nem merít ki néha a mostanában elvárt sok írni való?

 

Tudsz mindig eleget pihenni? Nem nyomaszt néha, hogy nem találod meg az egyensúlyt a kiváló munka, a család, a háztartás, gyereknevelés között? Nem merít ki a folyamatos zaj és nyüzsgés? Nem nehéz időnként kitalálni napról napra, hogy mit csináljatok a gyerekekkel? Biztos vagy mindig abban, hogy a legjobbat, legértékesebbet adod nekik?

 

Mit szólnál hozzá, ha lenne néhány manócska, aki segítene Neked abban, hogy ezután

 • Ne fáradj el az óvodában töltött nap végére, annyira
 • Hogy derűsebb, kiegyensúlyozottabb légy
 • Jobban pihenj, ne légy annyira stresszes
 • Hogy olyankor is zökkenőmentes legyen a nap, ha éppen berekedtél, vagy rosszul érzed magad
 • Hogy tudatosan összeválogatott, a gyerekek életkori sajátosságaihoz illeszkedő ismeretanyagot kapj kézhez.
 • Hogy változatos, gyerekek számára izgalmas témákról úgy kapj információkat, hogy ne kelljen ezért a könyvtárban keresgélned
 • A gyerekek mozgásigényének kielégítése ezután ne jelentsen számodra gondot
 • Hogy a szülők és a munkatársaid felnézzenek Rád a felkészültségedért
 • Hogy az IKT alkalmazása mindennapi, magától értetődő gyakorlattá váljon az életedben
 • Hogy a szülőket könnyedén bevond a közös munkába
 • Hogy a gyerekek igazán értékes zenét, irodalmat és sok minden mást is kapjanak
 • Hogy többé ne érezd magad egyedül, hanem legyen elérhető számodra egy olyan szakmai közösség, akikkel az összetartozás alapja a lelkesedés, hogy új lehetőségeket hasznosítsatok a munkában.

Ne legyél tökéletes óvó néni ezután sem! De tegyél valamit, hogy könnyebb legyen neked. Ismerd meg ingyenes ajándékunkat, amit nem csak egyszer ajándékozunk Neked, hanem ami mostantól mindig azt szolgálja majd, hogy te eredményesebb, elégedettebb és sikeresebb óvó néni legyél.

És a gyerekek, akiket nevelsz, veled együtt járjanak nagyon jól.

 

A következő levelünkben tájékoztatunk a részletekről.

Itt iratkozhatsz fel:

http://momoradio.hu/hirlevel/

 

Ha úgy érzed óvodapedagógus kollégád számára is felüdülést, értéket jelentene ez az ingyenes lehetőség a pedagógiai munkában, amit mi kínálunk, küldd el számára is a linket.

Üdvözlettel

A segítő manócskák, akik már dolgoznak azon, hogy Neked segítsenek.

 

Olvass tovább!  kattints ide

Vélemény, hozzászólás?

Momó Rádió felnőtteknek © 2015 Frontier Theme