Momó Rádió felnőtteknek

A boldog gyerekekért, és a boldog felnőttekért.

Hogyan dolgozz együtt a rádiónkkal?

Hogyan dolgozz együtt a rádiónkkal?

 

http://momoradio.hu/

 • Első lépésként ismerd meg a műsort. Mindig egy héttel előre bemutatjuk Neked a tervezett meséket, verseket, mondókákat és ismeretanyagot. Ezt egy hírlevélben küldjük el számodra. A téma mindig illeszkedik az aktualitáshoz, évszakokhoz, ünnepekhez, óvodai, iskolai eseményekhez. Ha arra a hétre mást tervezel, mint ami szólni fog, segítséget adunk annak a későbbi hétnek a megtervezéséhez, amikor sorra kerül ez a téma.

Műsorrend itt: 

http://momoradio.hu/musorrend-a-momo-radioban/

 • Ha úgy döntesz, hogy használni fogod a lejátszás idejében a rádióban felcsendülő zenét, verset, és más hanganyagot, akkor a hírlevélben számodra elküldött program alapján gondold végig, hogy hogyan tudod azokat beépíteni az aznapi tevékenységek köré. A hírlevélben nem csak az aktuális műsort ismerheted meg, hanem ajánlunk kapcsolódó barkácsolási és más játékötleteket: szabályjátékokat, barchobát, nyelvtörőket, kísérleteket.

Hogyan tudod az óvodában is hallgatni a Momó Rádiót?

Megtudhatod itt:   

http://momoradio.hu/musorainkrol/hogyan-tudod-hallgatni-a-momo-radiot/

 • Ismerd meg az aktuális verset, mesét és (akár a mi ötleteink, letölthető sablonjaink alapján) készíts hozzá bábokat, eszközöket. Már csak azért is, mert mi a rádiónál tudjuk, hogy nagyon fontos a kicsik számára az ismétlés, a ráismerés öröme, ezért újra és újra műsorra kerül ugyan az a mese.
 • A zenéket jól tudod használni aláfestésnek, hangulatteremtőnek a rajz, mintázás, kézimunka tevékenységekhez, motivációként, mozgáshoz és tánchoz, valamint megnyugtatáshoz, relaxációhoz.
 • A verselőben lévő mindig aktuális verseink is ismétlődnek a műsorszerkezetben, így, ha naponta hallgatják a gyerekek könnyen meg is jegyzik. A verssorok rögzülését segíti, ha játékos mozdulatokkal kísérjük a versmondást, esetleg, ha ezekhez is készülnek egyszerű eszközök
 • A mondókáink egyszerűek, dallamosak, használjuk őket naponta egyenletes lüktetés érzékeltetésének gyakorlásához, ritmustapsoláshoz, egyenletes járás megéreztetéséhez, köralakításhoz. Ha a rádióműsoron kívül is mondogatjuk, olyan mondókabázissal rendelkeznek a gyerekek már a nevelési év felére, amilyennel sok óvodában év végére sem.
 • A Titi manó kérdez – Kriszta válaszol rovatunk egyedülálló a magyar gyerekrádiózásban. Olyan témákat járunk körül, ami valóban felkelti a gyerekek érdeklődését, valóban szeretnének rá logikus, megnyugtató válaszokat találni. Kérünk Benneteket, küldjétek el nekünk, hogy miről kérdeztek mostanában a gyerekek, mi utána olvasunk, gyerekek számára érthetően, praktikusan megfogalmazzuk a válaszokat. Ha lemaradtál róla, vagy éppen más témában szeretnél beszélgetni a gyerekekkel:

 

A Titi manó kérdez – Kriszta válaszol, című műsort itt meghallgathatod:

http://radio.sztaki.hu/node/showSeries.php/011se236

 

 • Hogy mit csinálunk az óvodában, az a szülők számára is egyértelművé válik, ha megismerik ők is a Momó rádió heti műsorát. Javasoljuk, hogy a Hírlevélben elküldött műsortervet függesszétek ki a csoport faliújságára, így a szülőknek lehetőségük lesz otthon folytatni a ti megkezdett munkátokat, együtt mondani a gyerekekkel a verseket, mondókákat. A Rádiónk lehetőséget biztosít délután arra, hogy a szülők otthon a gyerekeikkel együtt újra hallgassák, amit délelőtt az óvó néni biztosított számukra.
 • Anyagainkat folyamatosan bővítjük. Várjuk a Te ötleteidet is! Mit szeretnél hallani a rádióban, milyen témákat járjunk körül a Titi manó kérdez – Kriszta válaszol rovatban?

 

Véleményedet, és ötleteidet ide várjuk:

 http://gyerek.momoradio.hu/irj-nekem/

 

 • Szeretnénk, ha a rádióval együtt dolgozó pedagógusok közösségben lennének egymással, ha tudnák, nincsenek egyedül, megoszthatják élményeiket, jó gyakorlataikat egymással. Erre Rádiónk weboldalán van lehetőség, használjátok ki!

Fórum itt:

http://gyerek.momoradio.hu/category/forum/

 

 • Pihentető, nyugtató, gyógyító hatású zenék a nap során többször is lehetőséget adnak arra, hogy Te és a gyerekek is kis szünetet tartsatok, elcsendesedjetek, megnyugodjatok. Ezeknek a zenéknek is állandó helye van a műsorszerkezetben, igazodva a napirendhez.
 • A Momó Rádióval együtt dolgozni, értékes, magyar zenei és irodalmi anyagot használni dicsőség. Ezért azokat az óvodákat, akik rendszeresen hallgatják és felhasználják anyagainkat, részt vesznek a közös munkában „A Momó Rádió bázisóvodája” címmel jutalmazunk, melyet levélpapírjukon használhatnak, valamint elhelyezhetnek egy táblát ezzel a felirattal óvodájuk falán. (A táblát a Momó Rádió biztosítja.) Ennek feltételeiről Hírlevelünkben olvashatsz.
 • Júliusban elindítjuk meseolvasó versenyünket, ahol külön kategóriát szentelünk a pedagógusoknak. Természetesen, a verseny részleteit is időben elküldjük Hírlevelünkben.

A Momó Rádiónak van egy, a felnőtteknek szóló aloldala, amit a pedagógusok, és a szülők is tudnak használni.

http://gyerek.momoradio.hu/

Itt találhatóak:

 • Hasznos oldalak a gyerekneveléshez szülőknek és pedagógusoknak.
 • Ajánlott linkek
 • Zenekarok, bábszínházak, színházak, cirkuszok, bohócok, bűvészek, játszóházak, múzeumok, növény, és állatkertek oldalai.
 • Programajánlók gyerekelőadásokra, kiállításokra, táborokra, kézműveskedésre, falunapokra, gyereknapokra, egyéb játékra.
 • Könyvajánlók
 • Pályázatok szülőknek, gyerekeknek, és pedagógusoknak.

Újdonságainkról igyekszünk beszámolni heti hírlevelünkben.

Iratkozz fel most itt:

http://momoradio.hu/hirlevel/

 

Remélem, tudunk neked segíteni abban, hogy a munkád könnyebb legyen!

Vélemény, hozzászólás?

Momó Rádió felnőtteknek © 2015 Frontier Theme