Momó Rádió felnőtteknek

A boldog gyerekekért, és a boldog felnőttekért.

Das Häuschen und das Mäuschen (Német gyermek verseskötet)

__das Hauschen und das Mauschen . 000_500

 

A Das Häuschen und das Mäuschen című német gyermek verseskötet az Olvasó előtt egy olyan világot tár fel, amely mindnyájunknak meghitt. Megjelennek benne a gyermekkori hangok, zörejek, színek és élmények. Olyan pillanatok tehát, amikről azt hittük, már elfelejtettük.

A költőnő szavai által újra betörnek életünkbe, és visszavisznek minket szeretett gyermekkorunkba. A szerző jól ért ahhoz, hogy mind a gyermekeket, mind a felnőtteket lelkesítse, világának részeseikké tegye őket, jól beleéli magát az Olvasó lelkébe is. Egy édesanya, és tanárnő megtapasztalt világát adják vissza a versek, de saját gyermekkori élményeiből is merít. A versek hatása abban gyökerezik, hogy szövegük, tartalmuk és formájuk harmonizál egymással. A ritmikus verseket szívből ajánlom a kicsiknek, az elgondolkodóbbakat a nagyobb gyermekeknek, de a szülőknek, nagyszülőknek, tanároknak is, akik a versek által a meghittség gyönyörű perceit élhetik át gyermekeikkel, unokáikkal, és tanítványaikkal.

 

Szöveg: Englenderné Hock Ibolya
A Koch Valéria gimnázium igazgatója,Pécs

 

 

Burghardt Klára: Das Häuschen und das Mäuschen (A házikó és az egérke) – Német gyermek verseskötet, hangos könyv melléklettel

A budapesti Nemzedékek TudásaTankönyvkiadó kiadásában megjelent Burghardt Klára német gyermek verseskötete: Das Häuschen und das Mäuschen (A házikó és az egérke) címen. Hangos könyv is jár hozzá, melyen színészek (Alice Müller, Kata Lotz, és Gergely Kispál) szavalják a verseket. A CD-t német gyermekdalok díszítik. A versek és a dalok felkeltették a gyermekek érdeklődését. Az óvodai foglalkozások és a tanórák e segédanyaggal színesebbé, érdekesebbé tehetőek. A legkisebbek hangos mesekönyvként is hallgathatják a CD-t. 3-13 éves korig ajánlja a Kiadó óvónők, tanárok, szülők, nagyszülők kezébe, szép ajándékként, hiszen főként gyermekeik részére szánta a Szerző e mesekönyvet.
Megrendelés

A kiadó kedvezményes ajánlata

„Most mi álljuk a szállítási költséget, ha a webshopunkon keresztül –http://www.ntk.hu/cikk/ntkshop/34309legalább 3 példányt megrendel a kiadványból (ugyanarra a szállítási címre).

 

__das Hauschen und das Mauschen . 06-07_500

 

takacs.edit@ntk.hu, czermannehornyik.erzsebet@ntk.hu, csik.katalin@ntk.hu,

Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt.
Cím: 1143 Budapest, Szobránc utca 6-8.
Postacím: 1439 Budapest, Pf. 620.
http://www.ntk.hu/nemzetiseg/tartalom/list/10801/50678185

Updated: 2015-05-30 — 09:43

Vélemény, hozzászólás?

Momó Rádió felnőtteknek © 2015 Frontier Theme